România dă lovitura în Europa. Se credea imposibil așa ceva, dar se întâmplă chiar în țara noastră
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că România se află în topul ţărilor europene la campania de vaccinare. Țara noastră ocupă așadar locul al şaselea atât în ceea ce priveşte numărul total de doze administrate, cât şi media zilnică a acestora.
În privinţa numărului de doze administrate raportat la o sută de persoane, ţara noastră se află pe locul al patrulea.
„România – în topul ţărilor UE la campania de vaccinare! 21,120,988 de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 656,227”, a anunţat CNCAV
Potrivit sursei citate, România este pe locul 6 la totalul dozelor administrate (1.084.096), dar şi în ce priveşte media zilnică de doze administrate – 34.755.
De asemenea, ţara noastră ocupă locul 4 în privinţa numărului de doze administrate la o sută de locuitori (5.59) şi locul 5 în ceea ce priveşte persoanele vaccinate cu prima doză (3,5% din populaţia ţării) şi persoanele vaccinate cu ambele doze (2,1% din populaţia ţării).
Azi începe vaccinarea cu AstraZeneca, în România: tot ce trebuie să știi, de la eficiență la funcționare
Peste 142.000 persoane s-au programat, până duminică seară, pentru a se imuniza cu vaccinul produs de AstraZeneca. Chiar aici, vezi cele mai importante informații despre această soluție de imunizare.
”De mâine dimineață [n.r. luni] sunt contorizate 1,5 milioane de programări. Sunt 673.593 programări și persoane programate pentru prima doză, plus 923.247 programări pentru doza de rapel (673.593 pers cu prima doza + 249.654 doar cu rapel)”, a precizat în weekend Comitetul de coordonare a vaccinării pe teritoriul României.
Vaccinul de la AstraZeneca este mai ieftin de produs, mai ușor de păstrat și funcționează similar cu toate vaccinurile din ultima sută de ani. Acesta este diferit de vaccinurile Pfizer și Moderna care utilizează tehnologia complet nouă a ARN-ului mesager.